Arta feminităţii

Printre florile, cadourile şi urările de ziua femeii, mi-am luat un moment să mă gândesc la ce înseamnă a fi femeie…şi ce înţelegem când spunem feminitate.

De când mă ştiu m-a fascinat ideea de feminitate…e atât de mult mister în jurul acestei noţiuni…

Atâta farmec învăluie dorinţa de a fi feminină…

Dar e din ce în ce mai greu să regăsesc în jurul meu imaginea feminităţii aşa cum mi-am creionat-o în mintea mea, cu inocenţă de copil.

Cel mai adesea feminitatea e confundată cu senzualitatea, cu un soi de pseudo-feminitate care fură minţile multora dintre noi…

Dar dacă ceea ce vedem în reviste nu este feminitate, atunci ce înseamnă feminitatea? Cum arată femeia care inspiră acea alură pură şi delicată de feminitate?

Am făcut puţin research şi am cerut opinia domnilor pentru care ne aranjăm şi ne dichisim în fiecare zi.

A! Nu, nu…de fapt, o facem pentru noi, pentru a ne simţi noi bine…în prejma lor :)

Domnii, tipic lor, au răspuns descriind mai întâi ce NU înţeleg ei prin feminitate (sucită e mintea asta masculină…).

A fi feminină nu înseamnă să îţi etalezi trupul în ţinute care să nu le mai lase lor, bărbaţilor, loc de completat cu imaginaţia lor foarte bogată, ci…

Feminitatea înseamnă mister, iar arta de a fi feminină constă în a şti cum să te faci plăcută, mai degrabă decât să te faci dorită.

Ea nu poate fi construită în exterior prin îmbrăcăminte, accesorii, machiaj şi nici prin ajustări chirurgicale.

Feminitatea e o energie pe care o simţi şi pe care o transmiţi indiferent că porţi bocanci pe munte sau tocuri la un eveniment.

O cultivi în interiorul sufletului tău prin iubire, acceptare şi bunătate şi în mintea ta prin gânduri frumoase, pozitive şi constructive.

Feminitatea te face puternică, nu slabă, îţi oferă o forţă incredibilă pe care nu e nevoie să o arăţi pentru ca ceilalţi să o perceapă.

Această forţă vine din respectul pe care îl cultivi faţă de tine şi faţă de alţii, vine din capacitatea de a-ţi accepta vulnerabilitatea, fără a te simţi ruşinată de ea…

Vine din integritate şi dintr-o relaţie frumoasă cu tine şi cu cei din jur.

Feminitatea nu te determină să îţi arăţi egalitatea în faţa bărbaţilor, ci mai degrabă îţi oferă echilibru şi calm în acceptarea nenumăratelor daruri care te diferenţiază de ei şi care îţi conferă unicitate şi frumuseţe.

Feminitatea nu înseamnă pasivitate şi dependenţă, ci acceptarea faptului că flacără care arde în tine este vie şi te poate face de neoprit. Cu toate acestea, feminitatea înţelege că frumuseţea focului constă în oferirea de lumină şi căldură domolită care nu arde, nici nu îi orbeşte pe cei din jur.

A fi feminină nu înseamnă să le ceri celorlalţi să se responsabilizeze în locul tău. Nu înseamnă că tu nu poţi face un anumit lucru sau că nu ai resurse, ci feminitatea îţi permite să observi până unde e responsabilitatea ta şi de unde îi laşi pe ceilalţi să şi-o asume.

Un bun exemplu este cel în care bărbatul se oferă să plătească nota de plată după o cină în oraş. O feministă va insista să îşi plătească partea ei, în timp ce feminitatea te ajută să sesizezi dacă e cazul să te oferi să faci asta sau să accepţi gestul lui cu discreţie, ştiind că asta îi va oferi lui posibilitatea de a se simţi bărbat.

Feminitatea scoate la suprafaţă masculinitiatea, o potenţează, îi dă contur şi îi încurajează manifestarea, în timp ce pseudo-feminitatea o inhibă şi o omoară. Ne mai întrebăm de ce nu găsim „bărbaţi adevăraţi”?

Feminitatea acceptă că deşi ai putea şi ai şti cum să le faci pe toate, nu trebuie să le faci tu pe toate.

Feminitatea acceptă că se poate întâmpla şi să nu ai întotdeauna dreptate şi chiar dacă ai, că nu trebuie să te iei la trântă verbală cu lumea doar pentru a-ţi dovedi punctul de vedere.

Feminitatea e conştientă de forţa pe care o are cuvântul şi ştie cum să o folosească astfel încât să zidească, nu să distrugă.

Feminitatea nu este o slăbiciune. Trebuie să încetăm să ne mai raportăm la ea ca la o ciumă care ne handicapează social.

La ce folos să bifezi un loc în topul femeilor de succes dacă nu poţi să te bucuri de tine, de zâmbetul tău molipsitor, de gingăşia cu care îi alinţi pe cei dragi, de drăgălăşenia cu care iubeşti un copil, de compasiunea sinceră pe care o ai faţă de oameni, de spiritul tău jucăuş şi de puterea pe care ţi-o dă o minte cultivată în mod echilibrat?…

De eleganţa mersului tău, de naturaleţea mişcărilor şi de recunoştinţa cu care primeşti un compliment sincer…

De respectul pe care îl inspiri prin valorile şi principiile după care te ghidezi, de oamenii frumoşi pe care îi inspiri prin felul tău de a fi, de modelul pe care îl vei oferi cândva copiilor tăi…

Cred că e timpul să ne repoziţionăm faţă de darul cu care am fost înzestrate.

Îmbrăţişează-ţi feminitatea!

 

 

Conţinutul acestui material nu poate fi reprodus total, parţial sau într-o formă modificată fără permisiunea expresă a autorului. 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Opt In Image

Ti-a placut articolul?

Alatura-te comunitatii de tineri ca tine pentru a-ti primi sursa de inspiratie! Bonus, vei avea acces instant la materialul pe care il ofer abonatilor mei :)

One thought on “Arta feminităţii

  1. [...] Tineri ca Tine : Arta feminităţii > http://tinericatine.ro/arta-feminitatii/ [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>