Dă sens calatoriei tale!

În primele mele drumeţii pe munte, aveam impresia că toată frumuseţea constă în  atingerea vârfului şi eram atât de absorbită de acest obiectiv, încât nu dădeam atât de mare importanţă peisajului, întâmplărilor şi experienţelor din timpul călătoriei. Credeam că voi fi cea mai fericită când mă voi vedea sus, în vârf, iar bucuria îmi va fi dată de mândria că am reuşit.

Odată ajunsă în vârf, conştientizam că sentimentul de bucurie este  intens, dar scurt. Şi ajungeam să mă întreb dacă merită osteneala…

Mi-am dat curând seama, că amintirile care îmi rămâneau erau legate de oamenii care mă însoţeau, experienţele fericite şi mai puţin fericite, încercările, provocările, momentele care mi-au testat limitele şi din care am învăţat ceva nou despre mine şi despre ceilalţi, peisajele, apusul şi răsăritul, momentele de veselie şi cele de groază. Am realizat că în definitiv ele ne formează.

De prea multe ori cădem în capcana aceasta.

Ne setăm un obiectiv şi ne identificăm atât de mult cu el, încât trăim cu iluzia că nu vom fi fericiţi decât în momentul în care îl vom atinge. Din acel moment, viaţa noastră se va schimba, vom fi alţi oameni…

Ne surprindem spunându-ne adesea…

„Când voi termina liceul/ Când voi intra la facultate/ Când voi obţine job-ul dorit/ Când voi avea banii mei/ Când voi locui singur/ Când îmi voi găsi jumătatea/ Când mă voi căsători/ Când voi avea maşina visurilor mele/ Când voi avea copii/…atunci voi fi înplinit şi cu adevărat fericit”

Şi ne trezim că aceste momente vin…şi trec, lăsându-ne un gust amar, pentru că adevărata bucurie constă în ceea ce faci până să atingi vârful.

Realizăm că ceea ce ne face fericiţi este, de fapt, gândul că, în ciuda neînţelegerilor din liceu, a programului supra-încărcat de la facultate, a zecilor de interviuri şi job-uri ratate, a ideilor de afaceri eşuate, a anilor în care a trebuit să împarţi casa cu oameni dificili, a broaştelor sărutate până la găsirea prinţului şi a autobuzului pe care trebuia să îl împarţi zilnic cu alţi călători grăbiţi, am reuşit să depăşim aceste situaţii, iar acestea ne-au făcut mai puternici.

Acestea sunt de fapt lucrurile care ne formează, acestea sunt întâmplările de care de amintim cu drag şi la care ne raportăm ori de câte ori privim retrospectiv la viaţa noastră.

Când sunt întrebaţi care sunt evenimentele care le-au marcat existenţa şi care au contribuit în mod semnificativ la ceea ce sunt astăzi, oamenii tind să amintească situaţiile limită cu care s-au confruntat, situaţii care- odată depăşite- i-au determinat să fie mai curajoşi, mai puternici şi mai încrezători în ei înşişi.

Pentru că depăşirea unui moment dificil valorează mai mult decât un an lipsit de provocări.

Provocările vieţii te fac să simţi că trăieşti, depăşirea lor îţi conferă încredere, iar însuşirea lecţiilor care vin odată cu ele te fac mai înţelept, prin simplul motiv că te determină să ieşi din zona de confort şi să stai faţă în faţă cu tine, cu cel care eşti şi cu cel care poţi fii.

Nu încerca să le eviţi!

Acceptă-le ca parte din tine!

Ele te formează, contribuind frumos la ceea ce vei fi mâine.

Oferă sens calatoriei tale! Fără ea, atingerea obiectivului nu are valoare…

Pentru că ’’Adevărata frumuseţe constă nu în a atinge vârful, ci în felul cum urci pantele abrupte spre vârf’’(G. G. Marquez).

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Opt In Image

Ti-a placut articolul?

Alatura-te comunitatii de tineri ca tine pentru a-ti primi sursa de inspiratie! Bonus, vei avea acces instant la materialul pe care il ofer abonatilor mei :)

3 thoughts on “Dă sens calatoriei tale!

  1. Mersi mult pentru aceste ganduri! Si felicitari pentru blog! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>