Nu trebuie să fii perfect. E suficient să fii tu!

“Există oameni care fac lucrurile să se întâmple, există oameni care urmăresc cum se întâmplă lucrurile şi există oameni care spun: <<Ce s-a întâmplat?>>” (Robert Kiyosaki)

Ai un vis măreţ? Aştepţi momentul oportun pentru a-l îndeplini? Te-ai săturat de aşteptat? Sau poate ţi-ai pierdut elanul pe drum…

Află că poţi alege să schimbi situaţia! Tu eşti cel care poate face asta!

Fii un tânăr care face lucrurile să se întâmple!

Ce fel de tânăr eşti tu?  Încearcă să te priveşti din exterior.

Cum te vezi? Te încadrezi în categoria celor care urmăresc cum se întâmplă lucrurile?

Preferi să stai undeva în umbră şi să priveşti cum decurg lucrurile în jurul tău? Îi admiri pe cei care reuşesc să realizeze lucruri măreţe şi încerci să înveţi de la ei? Eşti fascinat de oameni, de comportamente, de evenimente şi de tot ce te înconjoară? Citeşti, strângi idei, informaţii şi depozitezi informaţiile „pentru viitor”? Aştepţi de ani buni momentul „potrivit” în care să pui în aplicare ceea ce ai acumulat până în prezent?

Dacă da, atunci te întreb un lucru: Când crezi că va sosi acel moment?

E posibil ca acel moment „perfect” să fi trecut deja pe lângă tine…

Şi nu o singură dată!

Eşti tipul de persoană care aşteaptă „să fie pregătită” pentru un anumit moment sau eveniment din viaţă?  Vrei să fii impecabil în momentul în care vei trece la acţiune?

Poate că nu realizezi, dar asta te ţine pe loc!

Este extraordinar faptul că eşti interesat, că observi şi că înveţi din greşelile altora! Este de admirat dorinţa ta de a aduce o contribuţie de calitate (pentru că îmi place să cred că acesta este motivul amânării tale) şi sunt convinsă că vei fi o valoare în momentul în care vei începe să faci lucrurile să se întâmple, să treci la acţiune, să depăşeşti nivelul teoretic învăţat în şcoală şi să ieşi acolo – afară, în lumea adevărată!

Te întreb, însă un lucru: Când va sosi acel moment?

Iti propun un exerciţiu de imaginaţie…

Imaginează-ţi că te urci în maşină cu un individ care îţi spune următorul lucru:

„Am o experienţă de 25 ani de stat pe scaunul din dreapta. Încă de când eram copil tata mă lua lângă el şi îmi explica indicatoarele şi regulile de circulaţie. Am făcut împreună peste 200.000 de km, l-am observat cum schimbă roţile, uleiul, cum pune motorină, mi-a explicat în cele mai mici detalii cum e treaba cu ambreiajul, cu schimbătorul de viteze, cu parcările şi cum se iau curbele, ştiu cum se porneşte din rampă şi cum se depăşeşte. L-am văzut depăşind şi evitând accidente, ştiu cum trebuie să reacţionez în situaţii de criză şi ştiu exact ce manevre trebuie făcute. Ştiu ce înseamnă fumul negru, alb, albastru şi ştiu ce e aia o garnitură de chiulasă. Stai liniştit! Ştiu tot ce trebuie să ştiu pentru a conduce această maşină. Tot ce trebuie acum să fac este să aplic ceea ce am învăţat în toţi aceşti ani.”

Nedumerit, îl întrebi:  „Dacă ştii tot ce trebuie sa ştii pentru a te urca la volan, de ce ai nu ai condus până acum?”

El răspunde: „Pentru că trebuie să fiu pregătit 100% când voi urca la volan. Nu îmi permit să fac greşeli!”

Ai urca în maşină alături de el?

Cunoştinţele teoretice nu au valoare atât timp cât nu sunt puse în practică. Experienţa le dă valoare şi însemnătate. Experienţa face diferenţa între cei care fac lucrurile să se întâmple şi cei care privesc cum se întâmplă lucrurile.

Te întreb din nou, din ce categorie vrei să faci parte?

De cele mai multe ori amânăm trecerea la acţiune pe considerentul că nu suntem suficient de pregătiţi, de parcă lumea se asteaptă să fii perfect!

 Ei bine, nimeni nu s-a născut perfect!

Toţi urmăm acelaşi curs: Încercăm, eşuăm, învăţăm, reuşim!

Cea mai bună modalitate de a învăţa este să treci la acţiune!

Da, ai nevoie de un set de cunoştinţe, însă nu trebuie să ştii tot ce e de ştiut pentru a activa într-un anumit domeniu.

Toate au un început!

Nu te crampona în ideea că trebuie să „înveţi bine ca să poţi ajunge la o facultate bună pentru ca mai apoi să poţi urma un master de calitate care îţi va permite înscrierea la cel mai tare doctorat ce îţi promite job-ul perfect cu o remuneraţie pe măsură, din care vei putea trăi bine”

Poţi face toate acestea, însă nu lăsa să treacă prea mult timp până vei face trecerea de la teorie la practică!

Dorinţa de perfecţiune generează amânare, iar amânarea generează frustrare.  

Dacă vrei să fii un şofer bun, ai nevoie de experienţă la volan.

Acum, gândeşte-te…care e volanul tău?

Ce poţi face acum pentru visul tău?

Fă-ţi timp zilnic în programul tău pentru a face câte un pas în direcţia pe care ţi-o doreşti, îţi garantez că acţiunea şi perseverenţa te vor aduce în rândul celor care fac lucrurile să se întâmple.

Da! În rândul celor pe care îi admiri!

Poţi fii tu cel întrebat „cum s-a întâmplat?” !!

 Întrebarea este… Îţi doreşti cu adevărat acest lucru?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Nu trebuie să fii perfect. E suficient să fii tu!

  1. mda…uneori ni se scurge toată viața în așteptarea momentului potrivit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>